He sentit a dir que CrossFit és perillós i em podria lesionar, és veritat?

Amb qualsevol tipus d’activitat et podries lesionar, però CrossFit és més segur que moltes activitats realitzades per les persones en el dia a dia. Una lesió pot aparèixer per moltes raons: dormir malament, algun cop fent esport, relliscar o carregar pes de forma incorrecta. També per realitzar aixecaments o moviments de manera irresponsable, amb una mala postura i sense tenir en compte les guies del teu entrenador.

No hi ha forma de separar l’efectivitat de l’entrenament de tots els riscs que hi ha. Un programa d’entrenament totalment segur està condemnat a produir sedentarisme. Per evitar lesionar-se anirem augmentant gradualment la intensitat com el pes en cada entrenament.

Com en qualsevol centre esportiu, amb qui s’inicia una activitat esportiva, necessitem conèixer dades sobre el teu estat de salut: l’alçada i el pes, si tens patologies, si tens antecedents familiars de trastorns seriosos, etc. En qualsevol cas, és sempre aconsellable que ens aporteu una autorització mèdica que ens informi de que ets apte per realitzar qualsevol programa d’activitats físiques.

A CrossFit Igualada treballarem en 3 etapes diferents i l’adaptació al nostre programa es realitzarà de forma gradual.

Primera: La Mecànica del Moviment (aprendre a fer els exercicis amb la tècnica correcta).
Segona: Consistència (l’habilitat de fer els exercicis una i altra vegada amb una tècnica correcta, segura i eficaç).
Tercera: Intensitat (velocitat amb la que faràs els exercicis).

Conclusió, el CrossFit practicat d’una manera responsable i dirigit adequadament no serà motiu de lesions sinó més bé de fortalesa en el teu cos, amb el qual evitaràs possibles lesions.