Quina diferència hi ha amb els gimnasos convencionals?

CrossFit no s’assembla amb res del que hagis pogut fer mai en un gimnàs.
Els centres de CrossFit mantenen diferències significatives respecte a un centre esportiu convencional. No només en equipació sinó també en la seva filosofia.

Les principals diferències són:

En el CrossFit, el terra i les parets estan pensats com a part de l’entrenament. Es realitzen llançaments amb pilotes medicinals a les parets; el pes lliure és el mateix utilitzat en halterofília; el terra esta pensat com un objectiu funcional i no estètic. Un lloc versàtil on tot està pensat per realitzar intensos entrenaments i on ningú et mirarà estrany per llançar les peses a terra.

És molt divertit, cada entrenament és diferent al dia anterior i per això tots els entrenaments estan pensats per a qualsevol persona i per qualsevol franja d’edat.

En un Box de CrossFit mai veuràs una màquina de musculació. Es considera el cos com un tot i no té sentit treballar els músculs per separat. No tenim màquines, la màquina ets tu.

Els entrenaments són en grups reduïts amb una explicació de l’entrenament abans de realitzar-lo.

Utilitza moviments procedents del gimnasi esportiu (moviments i exercicis amb anelles, amb paral•leles, dominades…) moviments amb alts components metabòlics (salt de corda, carrera, rem…) i procedents dels aixecaments de peses (esquats, carregades, pesos morts, snatch, clean and jerk…), que combinats generen un entrenament efectiu i de qualitat des de tots els punts de vista.

Alguns entrenaments es realitzen fora del box utilitzant parcs i altres elements externs.

En un gimnàs convencional realitzes el mateix entrenament durant 2 mesos. Això suposa una mitja de 6 entrenaments a l’any.

A Crossfit Igualada realitzaràs cada dia un entrenament diferent, cada dia un repte nou.

Treballaràs amb el teu propi pes de manera que mai haguessis cregut que podries fer, saltaràs, aixecaràs i arrossegaràs tot tipus d’objectes. Entrenaràs més dur, més ràpid i amb més pes que mai. Patiràs, però t’agradarà molt. Arribaràs al millor estat físic de la teva vida.